Sunday, April 26, 2009

Next Trip .... Laluan Kapal Selat Melaka Perairan Sungai Besar

TARGET DATE: 3-5 July 2009 Bersamaan 10-12 Rajab 1430
( lebih kurang 84 hari lagi dari sekarang)

As of semalam (8/4/2009) list tak rasminya macam ni (in no particular order) Aku, Sam, Rahizam, Mus, Abang Usop, Bakhtiar, Jiman, Hafez, Zamri, Zahrin, Solha. Hari ni kau Ridhuan, Kamri dan mungkin Zahrin Zainol. So total hari ni 13. Kau tau la kan aku kena open sikit allocation seats ni.. Dah dekat nak pegi nanti akan ada yg kena withdraw lah ke apa. Kau semua ni konfirm pegi jugak aku confident boleh work out dgn Ah Teng. takde hal. kalau ramai lagi kite sewa dua bot kos satu bot Rm2500.00 2 hari satu malam.

Kalau sesape nak tahu detail tempat dan bot cuba baca laporan misi yang lepas disini . http://kerapubesar.blogspot.com/2008/12/memancing-di-laut-sekitar-pulau-jarak.html

Tarikh 10-12 Rejab okeyy tu ... air dah bergerak nak pasang besar.. sure okey...
Rasanya Nazri ni belasah book je dulu, lesen lulus ke tak belakang kira. Ada 2 bulan nak bentangkan usul kat KDN.. kacang je.

Laporan Penyertaan Terkini :

Ngam2 pukul 3.30pm tadi Helmi Bonze berjaya melepasi saringan awal dengan mendeposit RM30. So dgn itu secara amnya trip ni dah cukup nisabnya 12 orang.

Pada yang belum register masih ada sinar di hujung tunnel sbb aku cuba usha sama AhTeng utk tambahkan muatan kepada at least 14 orang. Ataupun kita cuba cari bot lebih besar kalau korang tak kisah bayar lebih sikit. Worst case Solha ada simpan pontoon kat store VSAT rumah dia boleh jugak digunapakai. Hee he.

Ataupun kita cari 2nd bot, tapi kena cari lagi ahlul komplot yg berminat. Yg nak pegi tapi belum confirm ada 5. Jiman, Hafez, Zamritebi, Efandi, Mahadir. So cari 7 lagi downline kira setel la nisab 2nd group.

So senarai komplot 12 ialah :
1. Abg Usop. RM30
2. Sam. RM30.
3. Rahizam RM30.
4. MdNoh RM30
5. Solha RM50
6. Ridhuan RM50
7. Kamri RM50.
8. Mus RM100.
9. Bakhtiar RM110.
10. Zaharin RM30
11. Nazri RM50.
12. Helmi RM30.

5 comments:

Anonymous said...

ada lagi 84 utk para2 somi membelai bini masing2 yea sebelum kepermegian...harap maklum..

AsalAdaAir said...

Okeh geng .. aku dah officially book 3-5 Julai 2009.

Tentang duration samada nak 1 malam atau 2 malam tu kita ikut suara ramai macamana.

1. 2 hari 2 malam - naik petang 3/7 balik 5/7
RM2800. Sorang dalam RM230.00. Jackpot tak dibenarkan nanti semua muntah hehehe..

2 hari 1 malam - naik pagi 4/7 balik 5/7 - RM2200.
Sorang dalam RM183.

jiman said...

set for this moment....
petua yg lagi power utk x mabuk laut ada x?

heh he he

samsolhairi said...

Bot ada air cond bro..dont worry

reel_10bb said...

Cari bot lagi besar atau pun 2 bot la....ahli ramai lagi nak pergi ni...